Onze Lessen


Flamencolessen vol passie en pit

Cada Lunes biedt flamencolessen op drie niveaus; van beginners tot dansers met meer dan tien jaar ervaring! Er wordt bij ons veel gewerkt met stijlen "por fiësta" zoals Tangos, Alegrías en Bulerías. 
Je vindt dus bij ons de stijl die bij jou past!

Lessen door een ervaren docent

Vanzelfsprekend kiest Cada Lunes voor haar flamencolessen altijd een professionele docent, behorend tot de top van Nederland. Naast aandacht voor goede kwaliteit van danstechniek (voetenwerk, armen, handen en danshouding) wordt er tijd besteed aan het herkennen van de diverse stijlen binnen flamenco. Een manier om dat te doen is het aanleren van palmas (klappen) om de muziek te begeleiden.

Plezier tijdens de les staat altijd voorop!

Lesaanbod

Lessen voor de enthousiaste danser

Dit is de perfecte les voor iedereen die wil beginnen met of al wat heeft geproefd van het dansen van flamenco. Je leert in een groep de basics en gaat met je armen, voeten en danshouding aan de slag! 

Lessen voor de licht-gevorderde danser

Dit is de ultieme les als je al eventjes flamenco danst en door wil stromen naar een hoger niveau. In de licht-gevorderde-groep focus je je op alle danstechnieken en ga je écht in op het verhaal achter de dans.

Lessen voor de doorgewinterde danser

Dit is de optimale les als je door en door flamenco bent, oftewel "duende". Je zet de puntjes op de I! Snelheid, techniek en passie komen samen in deze wekelijkse lessen.

Choreografie

De lesstructuur gaat uit van het principe dat je vanaf het begin werkt aan een choreografie-opbouw. Samen met je lesgroep leef en leer je naar de jaarlijkse einduitvoering toe!

Onze lestijden en het programma 2019 - 2020

Lessen voor de beginnende enthousiaste danser

De beginners dansen van 18:45 tot 19:45 uur
Blok 1 start september: Bulerías
Blok 2 start 6 januari:      Tangos

Lessen voor de doorgewinterde danser

De gevorderden dansen van 19:55 tot 20:55 uur

Dans: Caña 

Lessen voor de licht-gevorderde danser

De licht-gevorderden dansen van 21:05 tot 22:05 uur

Dans: Colombiana / Guajira